Ons verhaal


Van fashion naar worst
Worstmaker Hans Cordemeijer is niet altijd met vlees bezig geweest. Zijn ‘roots’ zijn al sinds zijn geboorte verweven in de textiel. Vanaf zijn ‘early twenties’ werkte hij voor diverse kledingmerken en besloot in 1998 zijn eigen bedrijf te starten. Tijdens zijn werkreizen naar kledingbeurzen in Italië werd Hans opslag verliefd op het Italiaanse leven en met name de keuken. Zo verliefd, dat hij besloot om deze liefde te beantwoorden door van de lokale slager de kneepjes van het worstenvak te leren.

Een volledige ommezwaai
Tijdens elke reis werd er veel geproefd, kreeg Hans tips & tricks van lokale slagers en werden er vooral veel nieuwe recepten uitgeprobeerd, verbeterd en voorzien van een eigen signatuur. Uiteindelijk creëerde hij unieke recepten met bijzondere en vooral gevaarlijk lekkere smaken.

Het prachtige Toscaanse landschap, de aroma’s in de Chianti wijnen en de ultieme smaak van het prachtige donkerrode vlees was voor hem de perfecte combinatie en gaf uiteindelijk de doorslag naar een volledige ommezwaai in zijn carrière op zijn 55e levensjaar.

Een vleugje Italië
Na vele kleine streekmarkten rondom Haarlem - waarbij de setting en producten van Cordemeijer op de markt een vleugje Italië uitstraalde - groeide het bedrijf al snel uit naar een begrip. Zijn passie voor dit vak, de euforie van zijn verhaal en kwalitatieve ambachtelijke producten die te lekker zijn vind je nu niet alleen op de Botermarkt in Haarlem, maar worden ondertussen geleverd aan talloze horeca zaken en delicatessen winkels. Kom eens langs op de markt om ons verhaal te beleven en wij je kunnen vertellen hoe mooi dit ambacht is. Hopelijk inspireert het ook de nieuwe generaties om dit vak niet te vergeten.


 

Respect voor de natuur
Een ander belangrijk aspect is het respect voor dieren en moeder natuur om eerlijke producten te kunnen maken. Wij gaan zo goed en mooi mogelijk met vlees om. De boerderijen waar we ons vlees vandaan halen, bezoeken we regelmatig. Een grote glimlach siert altijd ons gezicht als we de varkentjes vrolijk door de weide zien knorren en die we uiteindelijk met liefde omtoveren tot een belangrijke essentie van het leven; namelijk ons eten.

A tasty family
Hans runt dit familiebedrijf met veel liefde en plezier samen met zijn vrouw en kinderen waar de ambacht van gedroogde en verse worst en charcuterie door henzelf met uiterste zorg wordt uitgevoerd in het mooie culinaire Haarlem. En dat proef je.

Naast het aantal snelgroeiende verkooppunten, kun je ook online bestellen. Koop ruim in om teleurstellingen te voorkomen, want zoals onze liefhebbers altijd zeggen: ‘Ze halen de avond niet’.

- De familie Cordemeijer

Ingrediënten met smaak

Het beste van het blije varken

Uit Haarlem & Toscane

Puur van schapenmelk