Ons verhaal

 

Worstmaker Hans Cordemeijer was niet altijd met vlees bezig. Zijn roots liggen vanaf zijn geboorte in de textiel geweven. Vanaf zijn 20er jaren werkte hij voor verschillende kledingmerken en is zo in 1998 zijn eigen bedrijf begonnen. Vanaf dat moment leerde hij het leven in Italië kennen met alle prachtige aspecten die het leven daar zo mooi maken. Door deze aspecten is hij verliefd geworden op het Italiaanse leven en met name de keuken.

Reis na reis heeft Hans nieuwe recepten geproefd, geleerd en de tips en trucs van lokale slagers opgenomen. Zodat hij uiteindelijk zijn eigen recepten en smaakcombinaties kon verzinnen en maken. Een combinatie van het gevoel bij het prachtige Toscaanse landschap, de geur van de aroma’s in de Chianti wijnen en de mooie donkerrode kleur van het vlees heeft een impuls geactiveerd waardoor Hans op zijn 55e een volledige ommezwaai heeft gemaakt in zijn carrière.

Het begon op kleine streekmarkten rondom Haarlem waarbij de setting en producten van Cordemeijer op de markt een vleugje Italië met zich meebrachten. Mensen merkten dit en ervaarden een kleine euforie bij het verhaal en de mooie producten die voor hen lagen en bij het proeven op de tong smolten.

 

 

Het bedrijf wordt met plezier gerund door Hans Cordemeijer met hulp van zijn lieve vrouw Annelies en kinderen Maud, Bob en Wessel. De gedroogde en verse worst zijn door henzelf met de hand geproduceerd in het mooie culinaire Haarlem, en dat is te proeven!

Wij proberen dan ook zo goed en mooi mogelijk met ons vlees om te gaan. We hebben altijd een glimlach op ons gezicht als we onze varkentjes door de weide zien knorren, wetende dat er met respect voor moeder natuur eerlijke producten gemaakt kunnen worden. Van de planten die onze ingrediënten geven, tot de varkentjes die we met liefde omtoveren tot een belangrijke essentie van het leven, namelijk ons eten.

We hopen dat iedereen een keer langskomt op de markt om ons verhaal te beleven, zodat wij de generaties na ons kunnen leren hoe mooi dit ambacht kan zijn!

- De familie Cordemeijer

Ingrediënten met smaak

Het beste van het blije varken

Uit Haarlem & Toscane

Puur van schapenmelk